Go to content Go to navigation Go to search

Ремонт на климатици

август 3rd, 2011

Ремонт на климатици се извършва от сервизите, посочени при купуване или продаване на климатиците. През лятото температурите са много високи и хората търсят начин за разхлаждане. Повече купуване и продаване има на климатици, отколкото на вентилатори. Монтажът на климатици не е по силите на огромна част от клиентите. Монтаж се предлага от всички фирми за климатици. Всеки монтаж изисква определено време. Безплатният ремонт важи за климатиците, които са в гаранция.
Цялото окабеляване трябва да съответства на местните и национални разпоредби за употреба на елеткрически уреди и да бъде монтирано от квалифицирани и опитни електротехници. Да се използва индивидуана електрическа верига и отделен контакт за всеки климатик. Свързващият кабел между вътрешното и външното тяло трябва да е от тип Н07RN. Отстранете панела и винтовети, след това отстранете капачето на отвора. Свържете кабелите към терминала съгласно тяхната маркировка. Изолирайте кабелите, които не са свързани с терминала така, че те да не се опират в електрически части.
Свързването на кабела към външното тяло изисква отстраняване на капака на електрическата част от външнаото тяло на климатиците. Свържете кабелите към терминала като спазвате номерацията на терминалния блок на вътрешното и външното тяло. Пазете от попадане на вода, от мястото на свързване на кабелите. Изолирайте неизползваните кабели с PVC лента. Направете така, че да не се допират до електрически или метални части.
Въздух и влага в охладителната система на климатиците имат нежелан ефект. Проверете, дали всяка тръба между вътрешното и външното тяло са правилно свързани и всички кабели за контролното пускане са налице. Отстранете капачката на винтила от двете тръби за газ и течност от страна на външното тяло на климатиците, подлежащи на продаване и купуване. Вентилите на двете тръби за течност и газ на външното тяло трябва да бъдат затворени. Когато местите климатиците, подлежащи на ремонт на друго място, евакуирайте въздуха като използвате вакуумна помпа. Уверете се, че охладителният агент, който се намира в климатика е в течно състояние. Отворете стъблото на клапата докато опре до стопера. Не се опитвайте да го отваряте повече. Затегнете добре капачката на стъблото на вентила с помоща на гаечен ключ или подобен инструмент. Затегнете капачката с момент на стягане.

Comments are closed.