Go to content Go to navigation Go to search

Приказка за дограма

юли 5th, 2011

Имало едно време едно малко момче, което живеело в замъка на своя цар и което било част от така наречените хамали. Момчето се казвало Филип и било от малкото деца, които осъзнавало, че скоро все по-често хората ще започнат да използват климатици и че тогава ще се търсят специалисти, които да разбират от тях. Повечето придворни все още си мислели, че дървената дограма е бъдещето , но Филип е знаел, че хората няма да се нуждаят от нейното преместване.
Те ще търсят хора, които да им донеса климатици. Това щеше да е много трудна задача, защото тяхното преместване става от много далечни страни и отнема няколко дена. За разлика от тях в самото зарство имало дограма собствено производство, и затова малко хамали печелили от нейното местене. Те търсели някакви по-ексотизни стоки, които да трябва да донесат.
Царят, който бил на власт по това време, много харесвал Филип и обичал да слуша приказките му за климатици. Той много искал да измисли нещо, което ще пермахне нуждата от тази глупава дограма, така че хроата да могат винаги да се чувстват добре. Минало се време и царят решил да направи малкият Филип шев на всички хамали в царството. То било много благодарно и смирено момче и първото нещо, което направило, било да понижи цените за преместване на мебелите на бедните и възрастни хора.
Това трябвало да задържи домовете на хората топли докато те намерели средства, за да произведат първите климатици. Хората наистина много харесали тази нова дограма и скоро тя станала много популярна не само в тоав царство, но и в съседните. Другите царе също искали да имат толкова предприемчиви хамали, колтко тези. Още повече, ча тези нови прозорци били много леки за преместване, което спестило много време и усилия на хората.
Филип пораснал и станал един от най-обичаните хамали, които народът някога е познавал. След доста време той най-после разбрал как се правят климатици и произвел първия малко преди да се пенсионира. Царят му бил толкова благодарен, че го оженил за дъщеря си, която също много го харесвала. Филип отклил още няколко работилници за дограма, която била още по-олекотена от предишната и още по-удобна за преместване.

Comments are closed.