Go to content Go to navigation Go to search

Мека мебел – видове

май 4th, 2012

В последните години мебелите, които са предназначени да изпълняват много функции са предпочитани и доста популярни при обзавеждането на дома. Ако жилището ви е малко и не разполагате с много свободно пространство една мека мебел, която можете да използвате за сядане и която притежава и функция и за сън е много удачен вариант за вас и вашето жилище. На пазара можете да отриете разнообразие от мека мебел, подходяща както за всекидневна, детска или хол, така и за кухня, кабинет и какво ли още не.

Една от най - предпочитаните поради своята елегантност и многофункционалност мека мебел е софата. Това всъщност е много удобен, нисък диван, който е повлиян от мистичния и тайнствен Изток. В началото софата се е използвала не са спане, а за сядане, но с течение на годините и особено след навлизането на тази много удобна мека мебел на Запад и след като започват да се слагат пружини вместо да се пълни с вълна софите започнаха да се използват и за спане. Ако решите да закупите софа за вашето жилище можете да откриете тази мека мебел в много и различни варианти, разнообразен дизайн и цветове.

Самата идея дивана да се използва както за сядане така и за спане се е родила постепенно, тъй като в началото диванът е бил пищно произведение на изкуството, което се е използвало единствено за сядане. Постепенно хората започнали да ги използват и за спане, което довело до редица подобрения на тази уникална мека мебел. Днес можем да открием дивани от всякакъв вид и дизайн, някой от които са изумителни както със своето качество така и с индивидуалния си стил.

Не са за подценяване и офисните или кабинетните дивани, които също могат да се използват както за провеждане на бизнес срещи, така и при необходимост да се превръщат в комфортно и удобно легло.

Comments are closed.